Det er mange ting å tenke på når man skal bygge ny bolig eller fritidsbolig, både når det kommer til finansiering, planlegging, materialvalg og mye mer.

Her har vi samlet 7 tips du kan ha i bakhodet når du skal bygge nytt.

1

Få råd hos banken

Få råd hos banken og finn ut hvor stort budsjett du har. Da har du et fundament for å kunne lage realistiske planer, og se hvilke muligheter du har.

2

Planlegg

Sett av tid og ressurser til planleggingsprosessen. Det er svært mye å ta stilling til i byggeprosessen - hva skal du ha på taket, og skal du ha dørkarmer med dempelist for eksempel? Planlegging er helt vesentlig for å få til et godt prosjekt. Også økonomisk.

3

Kartlegg behov

Kartlegg og beskriv behov og ønsker så godt det lar seg gjøre. Det gjør alle parters jobb lettere, og du blir selv mer bevisst på dine egne ønsker.

4

Lytt til fagfolk

Lytt til råd fra fagfolk, særlig med tanke på produktegenskaper, vedlikehold og levetid. Her kan man gjøre seg selv mange tjenester som får positive konsekvenser for fremtida.

5

Ta det viktigste først

Ikke gå i detalj for tidlig, eksempelvis ved interiør. Skap skallet og utgangspunktet først for å få en oversikt. Interiør og andre detaljer kan man ta når man har kommet godt i gang.

6

Bruk fagfolk i alle ledd

Bruk fagfolk i alle ledd som kjenner hverandre og samarbeider godt. Da får man de beste løsningene.

7

Undersøk og bruk fantasien

Undersøk hva som er mulig og bruk fantasien. Finn de små bygningsmessige detaljene som gir deg et unikt hjem slik du vil ha det. Eksempelvis farge på innerdører/vinduer, en unik trapp, belysning, innredning, kjøkken. Eller bruk en interiørkonsulent, slik som vi gjør. Og kos deg med å skape drømmehjemmet!

Kontakt oss

Kontakt oss gjerne

Dersom du ønsker en befaring, rådgivning eller at vi skal utføre arbeid for deg - ring oss eller send oss en e-post.